Spelregels

Bingo is een spel voor meerdere spelers, van 2 tot in principe oneindig. Iedere speler heeft een kaart met getallen in een raster van 5 bij 5 vakken, waarbij het middelste vak altijd leeg blijft. Elk getal dat door de spelleider wordt getrokken moet worden afgestreept op de kaart.

Boven de verticale rijen staan de letters B, I, N, G en O. De getallen in de B-kolom zijn getallen van 1 t/m 15, in de I-kolom van 16 t/m 30 en zo voorts. Alle getallen zijn in willekeurige volgorde, zodat er enorm veel verschillende combinaties mogelijkheden zijn. Geen enkele kaart is hetzelfde, maar het is wel mogelijke dat er op verschillende kaarten tegelijkertijd Bingo valt. Een speler heeft bingo als hij of zij het eerste een volle rij of een volle kaart heeft. Als dat het geval is roept die speler hardop “BINGO”.

Hebben 2 of meer spelers gelijkertijd bingo, dan wordt de prijs verdeeld over het aantal winnende spelers. Heeft een speler bijvoorbeeld 2 kaarten en een ander die ook bingo heeft 1 kaart, dan zal de eerste ook tweederde van de prijzenpot krijgen en de tweede slechts eenderde.

Superpot
Er is naast een pot voor een volle rij en een volle kaart wordt er ook vaak gespeeld met een superpot of superronde. Dit is een extra prijs waarbij er extra geld of extra prijzen kan worden gewonnen naast of in plaats van de gewone prijs. Online bingo wordt vaak gespeeld om geld, terwijl bingo ‘in het echt’ vaak om prijzen wordt gespeeld.